Replokal
Repa i Örnberg Stockholm
Nytt:
Uppsala: Nya kurser i sammarbete med Swingkatten, måndagar, start 27/2.

Stockholm: Kursomgång 2, start söndagar 5/3, tisdagar 7/3 och torsdagar 9/3.
Stockholm Tap

Steppkurser - Kursbeskrivningar

Söndagar i Stockholm och måndagar i Uppsala:

På söndagarna kommer jag fokusera mycket på teknik och då med lite olika fokus varje gång. Med teknik menar jag saker som tillslagsteknik, balans, tyngdpunkts förflyttningar (weight shift) etc. men även rytmik, snabbhet, anspänning/avslappning i ben och fot och så vidare. Uppvärmning med rudiments (grundläggande steppövningar) är också en del av söndagarna. Tanken med söndagarna är att dom skall vara relativt oberoende av varandra d.v.s. söndagarna bygger inte så mycket på varandra. Varje gång det blir något nytt som vi jobbar på. Om man är borta någon söndag så ska det inte spela så stor roll. Viss repetition kommer att förekomma speciellt om det är något som är lite svårare och som behövs repeteras. På nybörjarkursen är det nödvändigt med repetition då många rörelse och rytmer kan var helt nytt för många. Var man borta gången innan blir repetitionsdelen en lite snabbare genomgång, man har då möjlighet att förstå steget / tekniken.

Nybörjare
Inga förkunskaper behövs för denna nivå du kan vara helt ny på stepp. Det är heller inte fel att gå flera nybörjarkurser, tvärt om är det är bra att skapa en bra steppgrund att bygga vidare på. Kursen fokuserar på att få en bra grundteknik för de vanligaste steppstegen. Steppskor är inte nödvändiga, skor med hård sula fungerar också.

Fortsättning
För dig som lämnat nybörjarnivån och vill få undervisning med lite svårare material i ett högre tempo. Du bör ha ett bra flyt i grundsteg och har inga större problem att till ex. lära sig enkla shuffle och flaps kombinationer. Om du är osäker på vilken nivå som passar dig kan du prova både denna kurs och nybörjarkursen eller medel medel/avancerad första gången och därefter göra ett val vilken nivå som känns rätt.

Medel / Medelavancerad
Denna kurs är för dig som har steppat mycket. Du har ett stort förråd av steppsteg som du behärskar både i snabbt och långsamt tempo. Du kan lära dig nya steg i ett högt inlärningstempo. Om du är osäker på vilken nivå som passar dig kan du prova både denna kurs och fortsättningskursen första gången och därefter göra ett val vilken nivå som känns rätt.

Tisdagar i Stockholm:

Koreografi/teknik, Nybörjare
En kombinerad teknik och koreografikurs. Vi kommer att jobba första halva tiden med teknik och andra halvan med en koreografi. Nivån för denna klass är från nybörjare och uppåt. Tempot är något högre på tisdagar än på torsdagar.

Koreografi, Fortsättning
Denna kurs är för dig som gillar att jobba med / lära sig koreografier. Nivån för denna klass är från fortsättning och uppåt. Planen för våren är bl.a. Dorothy Shim Sham, en längre swingmusik baserad koreografi (It Had To Be You) och The Five Blazers One Man Dance. Alla koreografierna hinns kanske inte med på första kursomgången utan fortsätter på omgång två.

Koreografi, Medel
Denna kurs är för dig som gillar att jobba med / lära sig koreografier. Vi kommer att jobba med bl.a. klassiska stepprutiner. Tidigare kursomgångar har vi bl.a. gått igenom Buster Browns "Laura" en rutin från Bill ”Bojangles” Robinsson, Coles and Atkins berömda slow soft shoe rutin, Eddie Browns BS Chorus, Copacetics Chair Dance, Sam Webers Billie's Bounce, Cappella Josh/Årsta etc. Senaste kursomgång jobbade vi med Organ Grinder, och en traditionel Soft Shoe koriograferad av Dany Hooctor. Planen för våren är bl.a. Stan Kahns "EE" koreografi. Nivån för denna klass är från medel och uppåt.

Torsdagar i Stockholm:

Nybörjare, långsam
En ny steppurs för nybörjare som vill gå fram i ett långsammare tempo. Vi kommer att jobba med enkla steg i ett bekvämt tempo.